Atpakaļ


„Mežotnes pilskalna svētki”


Mežotnes pilī


21. un 22. maijs, 2016. gadā


21. un 22. maijā „Mežotnes pilskalna svētkos” Mežotnes pilī piedalās Baltu klubs.


Baltu klubs – klubs Baltiem Cilvēkiem. Dienas darbu un Saules gaismas Cilvēku tikšanās vieta. Baltu klubs neatdarina senatnes priekšmetus, rituālus un sadzīvi. Baltu klubs ceļ gaismā Baltu Druīdu kultūras tradīciju un Garīgo mantojumu.


Baltu klubs Mežotnes pils parkā ierodas 20. maija vakarā, kur, atbilstoši savas kārtas un vēsturisko tradīciju prasībām, klubs ierīko Druīdu ceļojumu apmetni un uzturas tajā līdz 22. maija pievakarei. Te varēs redzēt Baltu kluba sadzīvi, tērpus, rotas un ieročus, iepazīties ar literatūru par Druīdu kultūru un gremdēties sarunās par Baltu kultūru un Druīdu atstāto kultūras mantojumu Baltijā.


21. maijā Mežotnes pils parkā no plkst. 11:00 varēs apgūt loka šaušanas tehniku pieredzējušu instruktoru vadībā, bet plkst. 12:00 pils parkā zem Lielā Ozola būs Pasaku stunda bērniem. Plkst. 16:00 turpat notiks nepublicētās dzejas lasījumi autoru izpildījumā un plkst. 19:00 pils parkā sakrālās dejas Baltu kluba deju kopas „Laimītes” izpildījumā.


22. maijā plkst. 14:00 Mežotnes pils Kupola zālē Kokles mūzikas koncerts Ievas Kalniņas izpildījumā.


Visu laiku būs Kluba dzīve, viesu uzņemšana, diskusijas, filosofiskas pārrunas, Sapņu arfas skaņas. Būs pieejami materiāli un grāmatas par Baltu kultūru.


afiša