Atpakaļ


Baltu klubs Mežotnes pilskalna svētkos


2014.gada 24. un 25.maijā.



          Baltu klubs Mežotnes pilskalna svētkos piedalās ar programmu „Druīdu mākslas un dzīve Baltijā”. Druīdi laikā līdz m.ē. 7.gs bija mākslas, zinātnes un Garīgās kultūras dzīves nesēji, sargātāji un uzturētāji Baltijā.

          Baltu klubs www.baltuklubs.lv – Klubs baltiem Cilvēkiem. Dienas darbu un Saules gaismas Cilvēku tikšanās vieta. Baltu klubs neatdarina senatnes priekšmetus, rituālus un sadzīvi. Baltu klubs ceļ gaismā Baltu Druīdu kultūras tradīciju un Garīgo mantojumu.

          Mežotnes pilskalna svētkos Baltu klubs ierīko Druīdu ceļojuma apmetni Lielupes labajā krastā Mežotnes pils parkā, atbilstoši savas kārtas un vēsturisko tradīciju prasībām. Būs apskatāma Druīdu ceļojumu sadzīve, tērpi, rotas un aristokrātu ieroču izstāde „Baltu ieroču attīstība no bronzas laikmeta līdz m.ē. 7.gs.” Sarunas par Baltu kultūru un Druīdu atstāto kultūras mantojumu Baltijā.

          Baltu klubs demonstrēs Druīdu Mākslas. Mūziku, deju, dziesmu, dzeju un pasakas no jaunās grāmatas „Baltu pasakas”. Interesenti varēs iepazīties ar Druīdu filosofisko tradīciju un retāko mūzikas instrumentu Baltijā – ķeltu arfu. Baltijā tādas ir tikai divas.

          24. maijā varēs apskatīt ieročus, tērpus un rotas. Turpat notiks loka un arbaleta šaušanas demonstrējumi, nodarbības un apmācības. Parkā zem ozola teicēji lasīs Baltu pasakas bērniem un tur skanēs arī dzejas uzvedums „Viņš, Viņa un Debesis” – kurtuāzā dzeja no Paula Stelpa grāmatām. Vakarā pils lielajā zālē notiks koklētāju ansambļa „Teiksma” un ķeltu arfas koncerts.

          Baltu klubs Mežotnē ierodas 23.maija vakarā un uzturas pils parkā līdz 25.maija novakarei. 25.maijā varēs redzēt rotu un ieroču izstādi, sadzīvi, viesoties Druīdu mītnē un gaisotnē, kā arī plkst. 12:00 noskatīties dzejas uzvedumu „Esmu es pati” ar deju kopas „Laimītes”, vokālās grupas un mūziķu piedalīšanos. Būs iespēja klausīties Druīdu Sieviešu Garīgo dzeju unikāla instrumenta – ķeltu arfas skaņu pavadījumā.

          Visas darbības notiks Mežotnes pils parkā Lielupes labajā krastā atbilstoši pievienotajai programmai.